fredag 9. april 2010

Seriemonogami


En skikkelig bibliotekkunde er som en elsker. For ham finnes det bare én bok, nemlig den han vil lese nå; og mens han fremdeles er på leting, tenker han ikke på mengden, men på den ene boken som venter på ham et eller annet sted. I alle fall har han en tilbøyelighet til seriemonogami, og hver bok er en ledsager i denne leseprosessen.

- Dietrich Schwanitz.

6 kommentarer:

Lille søster sa...

Dessverre er jeg en utro leser. Begynner på andre bøker mens jeg holder på med én. Ikke bra. Men hva skal man gjøre når man omgir seg med stadig nye fristelser på jobb?

Sjeldnere enn sorte svaner sa...

Beskytt deg, da! Du ønsker da ikke å gå svanger med én eller flere historier mens du holder på med en annen, vel?! Lille boktøs ...

Anonym sa...

Jeg falt bare i tanker om at hjertets lønnkammer slik er beskrevet.

Karibol sa...

Når det gjelder bøker, er jeg en rundbrenner, fullstendig fri for moralske skrupler. Kaster dem skamløst fra meg hvis de ikke klarer å holde interessen min ved like. Men er lykkelig hvis de innfrir forventningene. Så lenge det varer ...

Anonym sa...

Jeg er også av den typen som har flere forhold gående samtidig! Ofte en bok i stuen og en på nattbordet, og av og til en som lydbok i tillegg.
Men det er historier som fanger meg slik at jeg må ta boken med meg hvor enn jeg er og det er disse bøkene jeg husker best!

Anonym sa...

Jeg er monogam inntil det absurde, omgitt som man er av biblioteker og liknende forlystelsessteder. Istedenfor å flakke rastløs fra perm til perm, tar jeg alt med inn mellom de to samme permene.